Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Konular

Kamp Yapacaklara Öneriler

Aktivitelerin iyi ve eğlenceli bir şekilde geçmesini sağlayacak pek çok unsurun bulunduğunu biliyoruz. Bu unsurlar aynı zamanda sizlerin sağlığı ve aktivitenizi tam anlamıyla gerçekleştirebilmeniz adına oldukça önemlidir. Özellikle kamp aktivitesini tercih edenlerin bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. Kamp aynı zamanda sizleri doğa ile baş başa bırakmaktadır. Burada mücadele etmenizi gerektiren birçok hususunda bulunduğunu belirtebiliriz. Sizlerde kamp esnasında yapacağınız öneriler hakkında bilgi almak istiyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri sizlerin kampınızın en iyi ve en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi adına araştırılıp derlenerek sizlere sunulmuştur. Bu etkenlere dikkat etmeniz eğlenceli bir şekilde vakit geçirmenizi sağlayacak olan en önemli unsurdur. Peki, kamp esnasında yapılacak 7 öneri nelerdir? Geli

Konteyner Ev Nasıl Yapılır?

Ülkemizde ve dünya genelinde yaşanan pandemi hepimizi farklı şekillerde etkiledi. Öncelikle bu durumdan dolayı hepimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz.

Hafta sonları evlerimize kapandığımız şu günlerde doğaya olan özlemimiz artmaktayken doğada yer almanın planlarını da yapar olduk… Sayfiye alanı olanlar bu imkanlarını değerlendirirken, bazılarımızda arsa ve bahçelerde kendilerine barınacakları alanlar oluşturma çabasına girdi. Doğada olmanın verdiği özgürlük ve huzur duygusunu yaşamak için kendi imkanlarımızı doğru şekilde kullanmanın araştırmalarına başladık.

Karavan, Prefabrik yapılar, Tinny House, Container House, Ahşap yapılar, Glamping Camp ve benzeri bir çok seçenek arasında bizde doğada ki yerimiz için kolları sıvadık. Bu yazımızda biz de sizlere kendimize yaptığımız Conteiner House yapının detaylarını paylaşarak işinize yarayacağını düşündüğümüz deneyim ve bilgilerimizi aktarmak istedik.

Youtube kanalımızda sizlere yardımcı olabilmek adına Bushcraft Okulu Konteyner Ev Projesi adlı video serimizi hazırladık. Konteyner alımından uygulama detaylarına kadar anlaşılır ve kapsamlı bir seri olması için elimzden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Amacımız bu konuda size yardımcı olmak ve deneyimlerimizi size samimi bir şekilde aktarmak. Doğrusu ve yanlışı ile tüm görüntüleri sizlere sunduk. Youtube ta yayınladığımız bu seriye gösterdiğiniz ilgi ve destek bizleride motive etti. Bunun içinde sizlere çok teşekkür ederiz.

Konumuza geri dönecek olursak, doğaya atacağınız ilk adımda nereden başlamalı ve nasıl bir yol izlemeliyiz ayrıca bu yola ne kadar bütçeyle çıkmalıyız gelin bunlara bir göz atalım…

ÖNEMLİ: Aşağıda belirtilen rakamlar bizim YouTube kanalında yayınladığımız ilk proje doğrultusunda hazırlanmıştır. Farklı tasarlanmış yada düşünülen projelerde rakamlar kesinlikle değişecektir. Ayrıca oluşturduğumuz bu proje kendi imkanlarımızla kendimiz için yaptığımız bir uygulamadır. 

Ayrıca projemizin yapımında kullanılan malzeme listesini günümüz koşullarında birim fiyatlara göre düzenleyerek sizlere sunmaya çalıştık.

ARSA-TARLA

Tabi ki bir konteyner yapı için öncelikle bir alana ihtiyacımız olacak. Bütçemize uygun alacağımız arsada dikkat etmemiz gereken en önemli hususların başında elektrik ve su gibi ihtiyaçların bulunması gelmektedir. Unutmayın ki bu ihtiyaçlar çıktığımız bu yolda masraflarımızı düşürecektir. Arsanın yapıya uygun olması, ulaşımın kolay olması, gibi durumlarda masrafları etkilemekte.

Örneğin şehre uzak ve yolu olmayan bir arsaya böyle bir yapıyı oluşturmak nakliye vinç ve yapılacak uygulamaların sürecinde bize zorluklar yaşatacağından zaman ve maddiyat olarak zarara girmemize neden olabilir. O yüzden mümkün olduğunca merkezi yerlere yakın alanlar tercih etmeye çalışın.

Arsa satın almanın dışında bir arsa da kiralayabilirsiniz. Sonuçta yapacağınız yapı taşınabilir özelliğe sahip olacağından bu yöntemde size bütçenizde yardımcı olacaktır.

Arsa maliyetine gelecek olursak…

Konteyner ev projesi olarak kullanacağınız arsa bedeli için size şurada şu fiyata bu arasa var diyemeyiz. Ancak size tavsiyemiz, amacınız konteyner ev yapmak için bir arsa alıyorsanız yüksek fiyatlara arsa bakmayın. Sonuçta uyguna bitirmeyi düşündüğünüz bu evi koyacağınız arsanında uygun fiyata olması gerekmektedir. İzmir civarında yaptığımız projelerde gözlemlediğimiz fiyat aralığı 100.000₺ - 300.000₺ arası arsalar bulmak mümkün. 

PROJE HAZIRLANMASI




Yapacağınız yapının kesinlikle bir projesi olmalı. Hazırlanan proje yapacağınız işin bütçesini de belirlemenizde yardımcı olacaktır. Öncelikle bir eskiz hazırlayın…

Yaşam alanı, mutfak, wc-banyo, yatma alanlarını kullanacağınız şekilde düşünün. Bu alanları oluştururken yaşadığımız evlerde bulunan ölçüleri bu yapıların içinde oluşturmaya kalkmayın. Çünkü konteynerlar dar ve uzun yapılardır. Banyo alanından yaşam alanına oluşturacağınız yerleri tüm detayına kadar minimal şekilde düşünün. Ayrıca yine tecrübelerimzden yola çıkarak size bir tavsiyede bulunmak istiyoruz. İnternette baktığınız konteyner ev tasarımlarında uzun ve kocaman camlar dikkatinizi çekmiştir. Dar yapıyı daha ferah gösterir düşüncesiyle sakın bu hataya düşmeyin. Anlamsız ölçülerde oluşturulan pencere ve kapı alanları size konteyner yalıtımında dezavantaj sağlayacaktır. Güneş ışığı yazın cam alanlardan içeriyi hızlı bir şekilde ısıtırken kışında soğuk havayı aynı oranda içeri alacaktır. Bu yüzden projenizi hazırlarken bu ve buna benzer detayları iyi düşünmeniz gerekmektedir. İnternette gördüğünüz o tasarımların çoğunun çizim olduğunu ve görsel amaçlı yapılmış bu tasarımların çoğunun imalatının yapılmadığını unutmayın.

Hazırlanacak projenin imza yetkisi olan bir mimara çizdirilmesinde fayda var. Bunun nedeni ise projenin doğru bir şekilde hazırlanması alınacak izinler ve ruhsat aşamalarında da size kolaylık sağlayacaktır. Peki böyle bir projenin maliyeti ne olacak?

Bu sorununda cevabı arsa bulmak kadar ucu açık… Ama ortalama bir rakam söyleyecek olursak 3.000₺ - 5.000₺ arası fiyatlara böyle bir proje çizdirmek mümkün olabilir.

RUHSAT ALIMI

Unutmayın ki bu tip yapılar ruhsata tabi yapılardır. Öncelikle size bu tip yapılar için gereken belge ve evrakların neler olduğunu kısaca paylaşmak istiyoruz.

  • Ruhsat alımı için başvuru dilekçesi,
  • Tapu belgesi,
  • Belediyeden alınması gereken imar durum belgesi,
  • Kadastro müdürlüğünden alınması gereken aplikasyon belgesi,
  • Mimarlar odası onaylı mimari proje,
  • Mimarlar odasından alınacak sicil belgesi,
  • Elektrik tesisat projesi oda onaylı bir şekilde alınmalıdır,
  • Sıhhi tesisat projesi yine oda onaylı olarak eklenmelidir,
  • Zemin etüt raporu belgeler içinde olmalıdır,
  • Yapıya ilişkin tüm detayların verildiği bilgi formu evraklarının eksisiz bir şekilde sunulması gerekir.

KONTEYNER ALIMI

Konteyner almadan önce fiyat araştırması yaparken konteynerin durumunu da kontrol etmeyi unutmayın...!

Geldik en önemli konulardan bir tanesine…

Tabi ki konteyner ev yapıyorsak bir konteyner’a ihtiyacımız olacak. Bu arada bahsettiğimiz konteyner evimizi Shipping Container’dan yaptığımızı unutmayalım. Bunu özellikle belirttim çünkü konteynerlar farklı ölçü, malzemelerden imal edilmektedir. Bu makalede Shipping Container’dan ev yapımını ele alıyoruz.

Konteyner Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bir çoğunuz bu konuda araştırma yapmış olabilir. Yapmayanlar için nereden başlayacakları ile ilgili yol gösterelim. Öncelikle sizi yormayacak en yakın araştırma yöntemi tabi ki internettir. Yapacağınız araştırmada bir çok websitesinde 2. El Yük Konteyner fiyatlarını görebilirsiniz. Tamam yük konteyneri bakıyorum ama hangisine bakmalıyım diyebilirsiniz.

Bunu daha detaylı bir şekilde size şu şekilde aktarabiliriz.

Öncelikle satın alacağınız konteynerin durumu önemlidir. Konteyner alırken taşıyıcı direklerin ve kiriş vazifesi gören yatayda bulunan profillerin gönyede olmasına dikkat etmelisiniz. Yan yüzeylerde bulunan sacın da durumu oldukça önemli. Yüzeyin darbelerden etkilenmesi sonucu oluşan hasar, imalat sürecinde bizi maddi ve manevi bir şekilde yoracaktır. O yüzden yan duvar ve özellikle de tavan sacının düzgün olmasına dikkat etmelisiniz.

Tavan kısmı bu uygulamalarda en önemli kısımlardan biridir. Biliyorsunuz konteynerler su geçirmeyecek şekilde tasarlanmış yapılardır. Fakat bizim alacağımız 2. el konteynerler 15 yıl hizmet vermiş ve o kadar da yorulmuş olabilir. Taşıdıkları yük ve seyahatleri sırasında bir çok darbeye maruz kaldıkları için yüzeylerde aşınmalar, delinmeler ve paslanma kaçınılmazdır.

Bu konuyu maddeler halinde sıralayacak olursak:

  • Öncelikle projenize uygun konteyner ölçüsünü tercih edin.
  • Fiyat araştırmanızı iyi yapın.
  • Konteyneri satın alma işleminden önce mutlaka yerinde görün.
  • Konteyner da kimyasal madde taşımacılığı yapılmamış olmasına dikkat edin.
  • Konteyner kondisyonunun iyi durumda olmasına özen gösterin.
  • Konteyner kapılarının çalışır durumda olmasına dikkat edin.
  • Kapı kilit sistemlerinin sağlam olmasına dikkat edin.
  • Zemin metal sistemi ve zeminde kullanılan kontrplak malzemesinin iyi durumda olmasıda önemlidir.
  • Satıl aldığınız konteynerin üzerinde bulunan sayıları bir kenara not alın ki size başka konteyner göndermesinler.

Konteyner Çeşitleri ve Fiyatları

20ft Genel Amaçlı Konteyner (20ft General Purpose Container)

Bu konteyner 20’DC olarakta adlandırılır. 20’DC konteynerlar 33m³ hacminde yük alabilirler. Konteynerın darasının ağırlığı (Tare Weight) 2.230kg’dır.

Ölçüler:

  • Boy: 5.900 mm
  • En: 2.352 mm
  • Yükseklik: 2.391 mm

Bu ölçüde bir konteynerdan ev yapmak mümkündür. İç alanı 13.86m² civarıdır. Bu ölçüler doğru bir proje ile yaşanabilir alanlara olanak sunmaktadır.

Fiyat: 11.500₺ - 13.500 TL arası değişmektedir. 

40ft Genel Amaçlı Konteyner (40ft General Purpose Container)

Bu konteyner Konşimentolarda genellikle 40’DC (40 Feet Dry Container) olarakta adlandırılır. 40’DC konteynerlar 67m³ hacminde yük alabilirler. Konteynerın darasının ağırlığı (Tare Weight) 3.740kg’dır.

Ölçüler:

  • Boy: 12.032 mm
  • En: 2.352 mm
  • Yükseklik: 2.391 mm

Bu ölçüde bir konteynerdan ev yapmak mümkündür. İç alanı 28.2m² civarıdır. Bu ölçüler doğru bir proje ile yaşanabilir alanlara olanak sunmaktadır.

Fiyat: 14.000₺ - 16.000₺ arası değişmektedir.

40ft Yüksek Hacimli Konteyner (40 Feet High Cube Container)

Bu konteyner genellikle 40’HQ olarakta adlandırılır. 40’HQ konteynerlar 67m³ hacminde yük alabilirler. Konteynerın darasının ağırlığı (Tare Weight) 3.940kg’dır.

Ölçüleri:

  • Boy: 12.032 mm
  • En: 2.348 mm
  • Yükseklik: 2.695 mm

Bu ölçüde bir konteynerdan ev yapmak mümkündür. İç alanı 28.2m² civarıdır. Bu ölçüler doğru bir proje ile yaşanabilir alanlara olanak sunmaktadır.

Fiyat: 15.500₺ - 17.500₺ arası değişmektedir.

Yukarıda sunduğumuz seçeneklerle konteyner ev yapmanız mümkün. Eğer doğada kendinize bir barınak yapmak niyetindeyseniz 20ft konteyner ölçüsü size yeterli olacaktır. Banyo ve mutfağı olan aynı zamanda 3 kişinin rahatlıkla yatmasına olanak sağlayan bu ölçüler sizi korkutmasın. Karavan deneyimi olan kişiler ne demek istediğimi anlamıştır diye düşünüyorum…

40ft konteyner düşünüyorsanız öncelikli tercihiniz 40ft (HQ) konteyner olmalı. Tavan yüksekliği sizi oldukça tatmin edecektir diyebiliriz.

NAKLİYE

Konteyner taşımacılığında kullanılan Kamyonların ölçüleri de arazinize ulaşım açısından önemlidir...!

Konteyner’ımızı aldıktan sonra sıra onu taşımaya geldi. 40ft konteyner taşınması için bir tır ve vince ihtiyacımız olacak. 20ft konteyner’larda ise kendinden vinci olan kamyonlar bu ölçülerde konteyner taşımacılığı yapabilmekte. Günümüz koşullarında nakliye fiyatları mesafe ve yolun durumuna göre değişkenlik göstermekte. Size tavsiyemiz konteyner koyacağınız arsaya mümkünse nakliye firmasından yetkili bir kişiyi götürerek bir fiyat alın. En azından sonradan süpriz bir durumla karşılaşmamış olursunuz. 

Nakliye bedeli olarak biz İzmir içinde 600₺ - 1.000₺ arası fiyatlar gördük. Ancak İzmir / Kavacık mevkii ne götürdüğümüz bir konteyner için 45km bir mesafede  4.000₺ ödediğimizi de biliyoruz. Bunun sebebi arsanın bulunduğu konum ve arsanın durumuydu. Tırın geçemeyeceği yollar ve vincin defalarca Tıra destek vermesi ile yaklaşık 6.5 saatlik bir çalışmadan sonra konteyner konulacak alana ulaştı. İşte böyle durumlarda çalıştığınız firmanın anlayışlı ve sabırlı olması gerekebiliyor.

UYGULAMALAR

DEMİR KARKAS UYGULAMASI

Öncelikle konteyner projesinde bulunan kapı, pencere alanlarının kesimi ile işe başlanacak bu yüzden bir Demir ustasına ihtiyacınız olacak. 2.5mm sacı elde kesmek inanın kolay değil. Kendim bizzat deneyimledim. Sacın bir formunun oluşu kesimi zorlaştırdığı gibi iyide sabır gerekiyor. Bu uygulamalara başlamadan biriyle anlaşabilirsiniz.

Karkas sitemi için 40ft bir konteyner da size 75 boy civarı 20 x 40 x 1.2mm ve ortalama 8 boy 40 x 80 x 1.2mm profil lazım olacak.

Kesimler ve Karkas Uygulaması malzeme+işçilik : 8.000₺ - 10.000₺ olacaktır.

Demir Uygulamasında şu yolu izleyebilirsiniz:

  • Projeye uygun kapı ve pencerelerin kesimi.
  • İç duvar, oda bölmeleri ve tavanların karkas sisteminin oluşturulması ( Bu işlemi kesim öncesinden de yapabilirsiniz.)
  • Pencere ve kapı alanlarına doğrama için kör kasa oluşturmak. (Biz projemizde 40x80 profil kullandık.)
  • Dış yüzeylerin pastan arındırılması için zımpara ve taşlama işlemi.
  • İçerden yapılan karkas sisteminde dışarıyı etkileyen kaynak izlerinin ve hasarın giderilmesi.
  • Dış yüzeylerde konteynerin mevcut yazılarının sökülmesi. (Boya yapılacağı için yazı ve numaraları sökmeyi unutmayın.)
  • Boya uygulamasına geçmeden önce son temizliğin yapılması.

SU ve ELEKTRİK TESİSATI

Bizim projemize uygun, tesisat işi yapan arkadaşlardan aldığımız güncel fiyatlar:

  • Su Tesisatı: 2.000₺ (Alt Yapı Malzeme + İşçilik)
  • Elektrik Tesisatı: 4.500₺ ((Alt Yapı Malzeme + İşçilik)

Sizde projeniz başlamadan önce yada karkas işleminden sonra bu işi yapan kişilerden fiyat araştırması yapabilirsiniz. Burada önemli olan konu elektrik tesisatında yanmaz kablo kullanılmasına özen gösterilmesi. Çünkü konteyner yapı tamamen metalden oluşmaktadır. Bu konuya lütfen dikkat edin…!

Öneri:

  • Tesisat uygulamasını mutlaka projelendirin. ( Alınacak resmi izinlerde size lazım olacak.)
  • Bu uygulamalar ile ilgili bir bilginiz yoksa işi bilen bir uygulamacı tercih edin. (Özellikle elektrik şakaya gelmez...!)
  • Elektrik ve Su tesisatı uygulaması profil karkas sisteminden sonra başlanmalı.
  • Projede belirlenen alanlara tesisatı hazırlayın çünkü yalıtımdan sonra düzeltme işlemi yapmak işinizi zorlaştıracaktır.
  • Elektrik tesisatında yanmaz kablo tercih edin.
  • Elektrik tesisatında kaçak akım ve topraklama yapmayı unutmayın.
  • Aslında bu uygulamalar evlerimizden farklı bir yöntem gerektirmemektedir.

YALITIM UYGULAMASI

Konteyner yapılarda bir çok uygulama yapılabilir. Ama bizi gözlemleyip deneyimlediğimiz en başarılı yalıtım şekli Poliüretan uygulaması oldu. Bunla ilgili detaylı bilgiyi YouTube kanalımızda bulabilirsiniz.

  • Poliüretan Yalıtım: 5.200₺ - 5.500₺ (40ft)

Bu uygulama bittikten sonra malzemenin temizlik işlemlerini yapmak gerekiyor. Alçıpan basılacak profil yüzeylerine motor yağı yada buna benzer bir malzeme sürmeniz gerekiyor. Çünkü poliüretan malzeme kolay sökülen biryapıda değil. Profile sürülen yağ malzemenin kolay çıkmasına olanak sağlıyor. Bu malzemenin temizlik işlemlerini kendinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Biraz zaman alabilir ama bu işide birinin yapması gerekiyor.

ALÇIPAN ve SIVA- BOYA UYGULAMASI

Yalıtım uygulamasından sonra Alçıpan panellerin montajı yapılacak yüzeyin iyi temizlenmesi gerekmektedir.

Yalıtımdan sonra artık Alçıpan uygulamasına başlanabilir. Önemli bir şey daha söylemek istiyorum, bu tip uygulamalarda fiyat alırken malesef yüksek rakamlarla karşılaşmanız olası bir durum. Bunun sebebi işin metrajının az olması ve işi yapan kişinin sizin doğada konteynerı koyduğunuz sahaya yol masrafları, yeme, içme gibi giderleri de göstererek az işin çok emeğini savunması olacaktır. O yüzden işin anlaşmasını işin başında yazılı olarak yaparsanız her iki taraf içinde daha doğru olacaktır.

Alçıpan ve Sıva Uygulaması: 4.000₺ - 6.000₺ 

Bu fiyatları ortalama bir fikir olması için verdiğimizi bir kere daha hatırlatalım. Çünkü açılacak kapı, pencere gibi alanların ölçüsü, oda duvarları adedini bilmeden zaten net bir fiyat şudur diyemeyiz.

DOĞRAMA UYGULAMASI

Projelerinizde Alüminyum, Plastik, Ahşap doğramalar uygulayabilirsiniz. Önemli olan Doğrama ve Yan duvar yüzeyleri arasında yalıtımın düzgün yapılmasıdır...

En önemli konulardan bir taneside doğramaların seçimi. Alüminyum yada Plastik doğrama yapabildiğimiz gibi ahşap doğramada yapabilirsiniz. Ancak ahşabın bakımı ve kullanımı göz önüne alındığında diğer iki seçenek bize daha uygun olacaktır. 

Alüminyum ve Plastik doğrama arasında da bütçenize uygun karar size kalıyor. İkisi arasında gözlemlediğim fiyat farkıda genelde %30 gibi bir oranda oluyor.

Önemli: Doğramalar takılmadan önce cephe boya işlemi ve yalıtım uygulamasını bitirmeye gayret edin.

Bizim projemizde kullandığımız alüminyum doğramanın güncel fiyatı : 16.000₺ olarak karşımıza çıktı. Biz doğramayı bundan 6 ay önce 9.000₺ harcayarak yaptırmıştık.

ZEMİN UYGULAMASI

Yine bütçenize göre değişkenlik gösteren bir uygulamada zemin uygulaması olacak. 28.2m² zemin alanı olan bu yapıya kullanacağınız malzemenin Birim/m² fiyatına göre siz hesaplayabilirsiniz.

Bizim projemizde 1m² si 60₺ olan Laminat Parke uygulaması yapmıştık. Buna göre bize maliyeti 1.692₺ olmuştu. Zeminde Laminat Parke, Lamine Parke, Seramik, PVC, Epoxi gibi uygulamalarda yapabilirsiniz.

Zemin için şu deneyimi de sizinle paylaşmak isterim:

Doğaya koyduğumuz Konteynerin bir kısmında zeminden gelen soğuk dikkatimizi çekti. Sonuç olarak bütçemize bağlı yalıtım işlemi yaparken yada uygulama zorluğundan konteynerin alt bölümüne yalıtım yapmayı atlıyoruz. Eğer konteynerimiz kalas gibi bir taşıyıcının üzerinde duruyorsa alttan gelen soğuk hava konteynerin zeminin soğumasına yol açıyor.

Bu sebepten imkanınız farsa konteynerin taban kısmınada alt tarafından yalıtım yapmakta fayda var diyebiliriz.

DUVAR KAĞIDI

Duvarlarda istediğiniz rengi ve malzemeyi kullanabilirsiniz. Biz projemizde banyolarda dahil olmak üzere konteynerın duvarlarının tamamında suya dayanıklı duvar kağıdı kullandık.

Fiyat: 3.200₺ (Malzeme+İşçilik)

BOYA UYGULAMASI

Konteyner da yapılacak boya uygulamasını cephe ve iç mekan olarak ikiye ayırabiliriz.

Cephe Boya Uygulaması

Konteynerin dış yüzeyinin boyaya hazır hale gelmesi için gerekli hazırlığı Demir uygulaması bölümünde yazmıştık.

Kullanılacak malzemenin hakkı Elektrostatik boya olması gerekmektedir. Ancak arazide uygulaması yapılan bu tip yapılara bunu uygulamak zor olacaktır. O yüzden boyanacak konteynerin üzerinde bulunan boyayı komple kazımaya gerek yok. Çünkü konteynerin kendi üzerinde bulunan boya Elektrostatik ve özel bazlı bir boyadır.

Gereken temizlik işlemleri bittikten sonra Sentetik yada Selülozik boya uygulaması yapabilirsiniz. Tabi ki son kat rengi atmadan önce anti pas uygulaması yaparak metalin korunmasını sağlamalısınız. Böyle bir uygulama 2.000₺ - 3.000₺ arasına mal olacaktır.

Ayrıca konteyner boya uygulaması bittikten sonra yüzeye görsellerde yapabilirsiniz. Bu da tasarımınıza renk katacaktır.

İç Cephe Boya Uygulaması

İç cephe uygulaması yine evlerden aşina olduğumuz bir konu olduğundan bu konuyla ilgili her hangi bir detay gerekmemektedir.

Ancak konteyneri taşımak gibi bir niyetiniz varsa mutlaka sıva sırasında file uygulamasının kaliteli malzeme ile yapılıp düzgün uygulandığından emin olun. Bu uygulama için 1.200₺ gibi bir bütçeye ihtiyacınız olabilir.

Boya için belirttiğimiz rakamlar Malzeme+İşçilik olarak düşünülebilir.

MOBİLYA UYGULAMASI

Bu uygulamada oda sayısına göre kapı adedi ve mutfak, banyo gibi alanlarda kullanılacak dolap metrajına göre fiyat değişmekte. Ayrıca kullanılacak malzeme ve model de fiyatın değişmesine etki etmekte.

Bizim bu projede mobilya uygulamasına harcadığımız bedel: 14.000₺ oldu.

AKSESUAR ve ARMATÜRLER

Musluk, batarya, aydınlatma, klozet, lavabo gibi işin detayı olan malzemelerimiz olacak. Bu kısım tamamen sizin elinizde…

Bizim bu malzemelere harcadığımız bedel: 4.200₺

DİĞER

Güvenlik kamerası, alarm sistemi, güneş enerjisi elektrik sistemi, doğalgaz ve buna benzer uygulamaları da isteğinize bağlı projenize dahil edebilirsiniz. Bunlarla ilgili araştırmayı kendiniz de yapabilirsiniz.

SONUÇ

Bizim kısaca size aktarabileceklerimiz şimdilik bu kadar.

Tekrar belirtelim yukarıda verdiğimiz fiyatlar bizim projemizde kullandığımız malzeme ve metrajlara göre ortalama rakamlardır.

Bu fiyatlara bu iş yapılır dememiz doğru olmaz. Umarız daha uygun fiyatlara ve keyfinizi sürebileceğiniz yapılar oluşturursunuz.

Size yol göstermesi adına çok sıkça sorulan bir konuya ışık tutmak istedik. Umarız faydası dokunur ve umarız sizde hayalini kurduğunuz huzur dolu yuvanızda güzel vakit geçirirsiniz.

Sizde fikirlerinizi ve deneyimlerinizi yorum kısmına yazarak bu tip projeler yapmak isteyen kişilere yol göstermiş olacaksınız.

Çoğu insan başarıyı almak olarak düşünür. Oysa başarı, vermekle başlar. Henry Ford

Tekrar görüşmek üzere kendinize iyi bakın...

Ayrıca YouTube kanalımızda bu konularla ilgili video serimizi izleyebilirsiniz...



Yorumlar

  1. Merhaba ellerinize saglik konteynerin dis yuzeyinde kullandiginiz antrasit gri boyanin marka model ve renk numarasini rica edebilir miyiz? Kendi konteynerimizi ayni renge boyamak istiyoruz simdiden Cok tesekkur ederiz

    YanıtlaSil
  2. Egemen İzmirli01 Ocak

    Konteynerin dış yüzeyi safari renk olarak boyandı. Endüstriyel boya uygulaması yaptık. Hex renk kodu #b7a998, kahverengi'ın orta açık bir tonudur. RGB renk modellemesinde #b7a998; 71.76% kırmızı, 66.27% yeşil ve 59.61% maviden oluşur. HSL renk modellemesinde #b7a998; 33° (derece) tonu, 18% dogunluk ve 66% açıklık içerir. Bu rengin dalga boyu yaklaşık olarak şudur 579.36 nm.
    Kolay gelsin...🙏 🙏 🙏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kamp Yapacaklara Öneriler

Aktivitelerin iyi ve eğlenceli bir şekilde geçmesini sağlayacak pek çok unsurun bulunduğunu biliyoruz. Bu unsurlar aynı zamanda sizlerin sağlığı ve aktivitenizi tam anlamıyla gerçekleştirebilmeniz adına oldukça önemlidir. Özellikle kamp aktivitesini tercih edenlerin bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. Kamp aynı zamanda sizleri doğa ile baş başa bırakmaktadır. Burada mücadele etmenizi gerektiren birçok hususunda bulunduğunu belirtebiliriz. Sizlerde kamp esnasında yapacağınız öneriler hakkında bilgi almak istiyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri sizlerin kampınızın en iyi ve en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi adına araştırılıp derlenerek sizlere sunulmuştur. Bu etkenlere dikkat etmeniz eğlenceli bir şekilde vakit geçirmenizi sağlayacak olan en önemli unsurdur. Peki, kamp esnasında yapılacak 7 öneri nelerdir? Geli

Amatör Telsiz – Yeni Başlayanlar İçin Hazırlık Kılavuzu

Cep telefonunun çekmediği bir yerde kaza yaptın ya da büyük bir depremden kurtulanlar arasındasın ve yardım çağrısı yapamıyorsun. Korkunç ama yaşanması muhtemel bir senaryo değil mi? Böyle bir durum içindeyken bile iletişim kurabilmek için birkaç seçenek var. Konumuz olan amatör telsizler her türlü acil durumda kullanabileceğiniz alternatif iletişim araçlarıdır. Amatör telsizler birçok kişi için eğlenceli bir hobi olsa da, sağladıkları anlık iletişim avantajı hayat kurtarabilir. Ülkemiz gibi nüfusun büyük çoğunluğunun deprem kuşağında yaşadığı ve afete açık bölgelerde, beklenmedik durumlarda bile iletişim kurabilmenin ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyor olmalısın. Unutma ki acil durumlarda iletişim için telefonlarımıza ve internete güvenemeyiz. Peki, eğitici ve eğlenceli bu iletişim aracı, zorlu durumlarda nasıl bu kadar kullanışlı olabiliyor? Haydi amatör telsizlerin heyecan verici dünyasına göz atalım. Amatör Telsiz Nedir? Amatör telsiz , insanların ticari olmayan amaçlarla b

Kampçılık Nedir? Nereden Başlamalı?

Doğa ile iç içe eşsiz manzaralar karşısında yapılan kampçılığın günümüzde oldukça popüler doğa sporları arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Pek çok kişi sıkıntı ve stresinden uzaklaşmak adına kampçılığı tercih etmektedir. Kampçılık sporu yapılabilecek en güzel doğa aktiviteleri içerisinde yer almaktadır. Sizlerde kampçılık hakkında araştırmalarda bulunuyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Kampçılık Nedir? Nasıl Yapılır? sorularını cevaplandırarak detayları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kampçılık Nedir? Nasıl Yapılır? Kampçılık Nedir? Nasıl Yapılır? sorularının aynı zamanda kampçılık sporunu profesyonel anlamda yapmak isteyen kişiler tarafından da araştırıldığını söyleyebiliriz. Pek çok kişi kampçılık faaliyeti ile birlikte psikolojik olarak rahatlamaktadır. Peki, kampçılık nedir? kampçılık hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım. Kampçılık Nedir? Kampçılık, doğa ile iç içe yapılan ve kişilerin sinir ve stres atmak ama