Dyatlov Geçidi olayları insan aklınının sınırlarını sorgulamaktadır. Şubat 1959’da Sovyetler Birliği’nde günümüzde halen aydınlatılamamış olan esrarengiz bir felaket yaşandı. O tarihlerde bir ismi bile olmayan, günümüzde ise ekip lideri Igor Dyatlov’un soyadının verildiği Dyatlov Geçidi olarak adlandırılan bölgede dokuz kişilik bir dağcı ekibi yaptıkları kamp gezisi esnasında hayatlarını kaybettiler.
Dyatlov Olayı yaşandığı dönemde ve sonrasında yapılan adli incelemeler, uzman görüşleri, gezi ekibine ait günlükler ve fotoğraflara rağmen olay 60 yılı aşkın süredir halen gizemini korumaktadır. Dahası bir olayı çözerken ayrıntılardan yola çıkılarak her şey anlaşılabilirken Dyatlov Geçidi Vakası’nda her ayrıntı olayı farklı yönlere çekmektedir.
Blogumuz üzerinde paylaşılmış olan 1959Dyatlov Geçidi Felaketi isimli konuya ait bilgilendirme ve tartışma forumudur. İlgili konu hakkında bilgi sahibi olabilmek için makalemize göz atabilirsiniz. İyi forumlar.
O gece orada ne oldu ise tamamen KGB'nin bilgisi dahilinde yaşandı. Karşılaşacakları şartlar konusunda deneyimli olan dağcılık kulübü üyeleri arkalarında olayın vehameti hakkında bir iz bırakmadan ölmüş olamazlar. Bu konuda eminim ama kanıtlayamıyorum.
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 8:47 pm
eda
(@eda)
Misafir
Çok esrarengiz bir olay yaşanmış gerçekten. Olayın uzun uğraşlar üzerine aydınlatılamaması da oldukça ilginç. Güzel bir yazı olmuş bilginize sağlık.
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 10:18 pm
Aykut
(@Aykut)
Misafir
Yanlış hatırlamıyorsam 2013 yapımı Şeytan Geçidi filminin esinlenme kaynağı Dyatlov Geçidi Vakası idi. O gün ne yaşandı bilinmez fakat hangi insan o soğukta çadırından çıkar? merak konusu. Ya bilinmesi istenilmiyor ya da doğaüstü güçler olayın ortasında, kim bilir 🙂
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 10:19 pm
Keremefe24
(@Keremefe24)
Misafir
Karşılaşacakları şartlar konusunda deneyimli olan dağcılık kulübü üyeleri arkalarında olayın vehameti hakkında bir iz bırakmadan ölmüş olamazlar. Teşekkürler
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 10:20 pm
Filiz
(@Filiz)
Misafir
öğrencilerden birinin diğerlerini sattığı vaka, muhtemelen bir nükleer bomba denemesi olmuş, arkadaşlarını satan öğrenci yeterli uzaklığa erişemediği için gözleri kör oluyordu sanırım.
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 10:21 pm
Melis
(@Melis)
Misafir
Dyatlov geçidi felaketini duymuştum ama hakkında bilgi sahibi değildim bu yazıyla bilgi edinmiş oldum esrarengiz bir olay yaşanmış bu faydali bilgiler için tesekkrler
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 10:26 pm
sevgi
(@sevgi)
Misafir
Gerçekten ilginç. Nasıl bir olay yaşandı acaba çok merak ettim şimdi. Güzel bir yazı teşekkürler paylaştığınız için. Bu tür yaşanmış olaylar ile ilgili bir yazı daha bekliyorum 😉
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 10:34 pm
NeverMind
(@NeverMind)
Misafir
Dyatlov olayı bütün bu belgelere rağmen gizemini koruyorsa başka gizemlerin de olduğunu ortaya çıkarıyor aslında. Başka birilerine zarar veriyor anlaşılan.
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 10:46 pm
Abdullah
(@Abdullah)
Misafir
Vermiş olduğunuz bilgiden dolayı teşekkürler
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 11:17 pm
Furkan
(@Furkan)
Misafir
Bu vakayı yıllardır araştırmaktayım ve bir sonuca varamadım. Gerçekten çok esrarengiz ve ilgi çekici bir vaka. Uzaylılar ile ilgisi olduğunu düşünmekteyim. Dünya dışı varlıkların bu olayda parmağı var.
CevapAlıntı
Gönderildi : 24/09/2020 11:42 pm
Samed
(@Samed)
Misafir
Dağcılık konusuna ilgim var özellikle böyle dağcı gruplarının öldüğünü gördükçe içim hep garip oluyor. O zamanlarda yaşanan bu olayın altında farklı şeyler olduğunu düşünüyorum ama... işte.. ne söylenir ki