Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Konular

Kamp Yapacaklara Öneriler

Aktivitelerin iyi ve eğlenceli bir şekilde geçmesini sağlayacak pek çok unsurun bulunduğunu biliyoruz. Bu unsurlar aynı zamanda sizlerin sağlığı ve aktivitenizi tam anlamıyla gerçekleştirebilmeniz adına oldukça önemlidir. Özellikle kamp aktivitesini tercih edenlerin bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. Kamp aynı zamanda sizleri doğa ile baş başa bırakmaktadır. Burada mücadele etmenizi gerektiren birçok hususunda bulunduğunu belirtebiliriz. Sizlerde kamp esnasında yapacağınız öneriler hakkında bilgi almak istiyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri sizlerin kampınızın en iyi ve en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi adına araştırılıp derlenerek sizlere sunulmuştur. Bu etkenlere dikkat etmeniz eğlenceli bir şekilde vakit geçirmenizi sağlayacak olan en önemli unsurdur. Peki, kamp esnasında yapılacak 7 öneri nelerdir? Geli

Kamp Yapacaklara Öneriler



Aktivitelerin iyi ve eğlenceli bir şekilde geçmesini sağlayacak pek çok unsurun bulunduğunu biliyoruz. Bu unsurlar aynı zamanda sizlerin sağlığı ve aktivitenizi tam anlamıyla gerçekleştirebilmeniz adına oldukça önemlidir. Özellikle kamp aktivitesini tercih edenlerin bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. Kamp aynı zamanda sizleri doğa ile baş başa bırakmaktadır. Burada mücadele etmenizi gerektiren birçok hususunda bulunduğunu belirtebiliriz. Sizlerde kamp esnasında yapacağınız öneriler hakkında bilgi almak istiyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri

Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri sizlerin kampınızın en iyi ve en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi adına araştırılıp derlenerek sizlere sunulmuştur. Bu etkenlere dikkat etmeniz eğlenceli bir şekilde vakit geçirmenizi sağlayacak olan en önemli unsurdur. Peki, kamp esnasında yapılacak 7 öneri nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım.

Mevsime Uygun Olarak Hazırlık Yapın!

Kamp için doğru ekipmanınız yoksa kampınız tehlikeli olabilir. Doğru ekipmanınız, doğru rotanız ve doğru çadır kurulumunuz ile kış kampınızı en iyi şekilde geçirebilirsiniz. Yaz ayların da yapacağınız uzun soluklu kampta da bu hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle de kış kampı etkinliğiniz kötüye dönüşmemesi için kıyafet ve uyku tulumunu seçerken çok özen göstermelisiniz. Bunu sağlamadan önce de muhakkak bir hava durumu kontrolü yapmalısınız.

Kamp Çantası Seçimine Özen Gösterin!

Kamp çantası, kampta ihtiyacınız olan malzemelerin en önemlilerindendir. Kamp çantanızın iyi ve esnek bir şekilde seçilmesi, esnek yapısı sayesinde birçok malzemenin içine sığması ve dış kısmındaki kemerler sayesinde de mat, matara gibi birçok ekstra malzeme taşıyabilmenizi sağlayacaktır. Burada ayrıca çantanın sırtınıza göre ayarlanabilir olması önemlidir. Çantanın bel kısmındaki kemerler sayesinde ağırlığın omuzlar ve bel arasında orantılı olarak dağılmasını sağlayarak yükünüzü hafifletebilirsiniz. Peki, kamp çantanızı seçerken dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir? Biraz bunlardan bahsedelim. Kamp çantanızı seçerken vücut destekli olmasına dikkat edin, kamp çantasının kumaşının dayanıklı olmasına özen gösterin, çantanın metal desteklerinin olmasına dikkat edin, kullanım amacına göre özelliklerine dikkat edin ve kamp çantasının dış yüzeyinin korunaklı ve çantaya ait yağmurluk olmasına özen gösterin.

Kıyafet Seçimine Dikkat Edin!

Kamp için ister yaz aylarını isterseniz kış aylarını tercih edin kesinlikle kıyafet seçiminde dikkatli olmanız gerekmektedir. Burada ayrıca belirtmek isteriz ki, birçok kişi kamp kıyafetleri konusunu hafife almaktadır. Asıl önemli husus ise kamp için gerekli kıyafetlerin başarılı ve kaliteli bir şekilde seçilmesi gerektiğidir. Zevkli bir kamp geçirebilmeniz adına oldukça bu husus oldukça önemlidir. Doğru seçilen kamp kıyafetleri sizleri hem dış etkenlerden koruyacak hem de konforumuzu arttıracaktır. Bu kıyafetlerden bahsedecek olursak; nefes alabilir iç çamaşır ve çorap, hızlı kuruyabilen spor tişört, yağmurluk ve panço, polar ve mont, çok amaçlı bandana, boyunluk, şapka, vb. kıyafetleri mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Yemek Yaparken Özen Gösterin!

Kampta en önemli bir hususlardan biri de yemektir. Kampınızı eğer ayı, domuz, tilki gibi hayvanların yaşadığı bir yerde yapmaya karar verdiyseniz, yemek yapımında oldukça dikkatli davranmalısınız. Yemek yapıyorsanız, yemeğinizi kesinlikle kamp çadırınızın bulunduğu yerden en az 100 metre uzakta yapmaya dikkat etmelisiniz. 

Çünkü yaptığınız yemeğin kokusu hayvanları kamp alanınıza çekebilirsiniz. Ayrıca yemeklerinizin doğal ve organik olmasına da dikkat etmelisiniz. Uzun süreli kamp yapacaksanız konserve, sebze ve meyvelerden yararlanabilirsiniz.

Ateşi Söndürdüğünüzden Emin Olun!

Kamp alanınızda ateş yakmadan önce daha önceden yakılmış bir yer olup olmadığını kontrol edin. Ateş yakmadan önce yakacağınız alanın etrafını mutlaka temizleyin. Böylelikle ateşin yayılmasını önlemiş olacaksınız. 

Eğer o bölgeyi biraz derinleştirip etrafın taşlarla çevirirseniz yaktığınız ateşi rüzgârdankoruyacaksınız. Ateşi söndürürken ise her zaman sadece su dökmeniz yeterli olmamaktadır.Suyu döktükten sonra mutlaka üzerine toprak veya taş atmalısınız.Ateşi söndürdüğünüze emin olana kadar ateşin başında beklemenizi tavsiye ederiz.

Kampta Hayvanlardan Yiyeceklerinizi Saklayın!

Doğada yaşayan hayvanların birçoğunun koku alma duyusunun oldukça çok gelişmiş olduğunu bilmekteyiz. Kamp alanınızda yiyecek bulundurmamanız en kesin çözümdür. Fakat bu mümkün olmadığı için küçük çözümler bulabilirsiniz. 

Yemek pişirdiğiniz veya yıkamadığınız mutfak malzemeleriniz, sonra ki saatler veya günler için sakladığınız yiyeceklerin kokuları hayvanları kamp alanınıza rahatlıkla çekecektir. Bu durumdan kurtulmanız için malzemelerin hepsini bir torbaya doldurup, kamp alanınızdan 200- 300 metre uzaklıkta bir ağaca asarsanız en doğru çözüm olacaktır. Sadece yiyecek değil, attığınız çöpler de aynı şekilde ne kadar uzak bir çöp alanına bırakırsanız, sizin için o kadar iyi olacaktır.

Zehirli Bitkilere Dikkat Edin!

Kamp alanınızda bilmediğiniz otlardan veya mantarlardan sağlığınız için mutlaka uzak durun ve sakın yemeyi denemeyin. Yabani mantar türleri zehirlenmenize ve hayatınızı kaybetmenize sebep olabilir. Bunun bilincinde hareket edin. Şekli ne olursa olsun mantar ve benzeri bir şey yememenizi tavsiye ederiz. Çok elzem bir durum ile karşı karşıya kalmanız durumunda ise, su ile hayatınızı idame ettirmeye çalışmanız sizler açısından faydalı olacaktır.

Kamp esnasında yapılacak 7 öneri hakkında sizlere başlıklar halinde bilgi verdik. Son yıllarda artan doğa bilinci ve doğaya dönüş fikri ile birlikte herkesin kamp kurmaya yöneldiğini görebilmekteyiz. Şehrin beton yığınlarından sıyrılmak için kamp oldukça eğlenceli ve keyifli anların tadını çıkartmanız, doğaya yakın olmanız, teknolojiden uzaklaşmanız, eşsiz manzaralar ve doğada yediğiniz lezzetli yemeklerin tadına varmanız adına tercih edebileceğiniz aktivitelerdendir.


Yorumlar

  1. Mehmet Şahin12 Aralık

    Yakında kamp yapmayı düşünüyordum bu bilgilerin işime yarayacağını umuyorum. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amatör Telsiz – Yeni Başlayanlar İçin Hazırlık Kılavuzu

Cep telefonunun çekmediği bir yerde kaza yaptın ya da büyük bir depremden kurtulanlar arasındasın ve yardım çağrısı yapamıyorsun. Korkunç ama yaşanması muhtemel bir senaryo değil mi? Böyle bir durum içindeyken bile iletişim kurabilmek için birkaç seçenek var. Konumuz olan amatör telsizler her türlü acil durumda kullanabileceğiniz alternatif iletişim araçlarıdır. Amatör telsizler birçok kişi için eğlenceli bir hobi olsa da, sağladıkları anlık iletişim avantajı hayat kurtarabilir. Ülkemiz gibi nüfusun büyük çoğunluğunun deprem kuşağında yaşadığı ve afete açık bölgelerde, beklenmedik durumlarda bile iletişim kurabilmenin ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyor olmalısın. Unutma ki acil durumlarda iletişim için telefonlarımıza ve internete güvenemeyiz. Peki, eğitici ve eğlenceli bu iletişim aracı, zorlu durumlarda nasıl bu kadar kullanışlı olabiliyor? Haydi amatör telsizlerin heyecan verici dünyasına göz atalım. Amatör Telsiz Nedir? Amatör telsiz , insanların ticari olmayan amaçlarla b

Kampçılık Nedir? Nereden Başlamalı?

Doğa ile iç içe eşsiz manzaralar karşısında yapılan kampçılığın günümüzde oldukça popüler doğa sporları arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Pek çok kişi sıkıntı ve stresinden uzaklaşmak adına kampçılığı tercih etmektedir. Kampçılık sporu yapılabilecek en güzel doğa aktiviteleri içerisinde yer almaktadır. Sizlerde kampçılık hakkında araştırmalarda bulunuyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Kampçılık Nedir? Nasıl Yapılır? sorularını cevaplandırarak detayları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kampçılık Nedir? Nasıl Yapılır? Kampçılık Nedir? Nasıl Yapılır? sorularının aynı zamanda kampçılık sporunu profesyonel anlamda yapmak isteyen kişiler tarafından da araştırıldığını söyleyebiliriz. Pek çok kişi kampçılık faaliyeti ile birlikte psikolojik olarak rahatlamaktadır. Peki, kampçılık nedir? kampçılık hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım. Kampçılık Nedir? Kampçılık, doğa ile iç içe yapılan ve kişilerin sinir ve stres atmak ama