Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Konular

Kamp Yapacaklara Öneriler

Aktivitelerin iyi ve eğlenceli bir şekilde geçmesini sağlayacak pek çok unsurun bulunduğunu biliyoruz. Bu unsurlar aynı zamanda sizlerin sağlığı ve aktivitenizi tam anlamıyla gerçekleştirebilmeniz adına oldukça önemlidir. Özellikle kamp aktivitesini tercih edenlerin bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. Kamp aynı zamanda sizleri doğa ile baş başa bırakmaktadır. Burada mücadele etmenizi gerektiren birçok hususunda bulunduğunu belirtebiliriz. Sizlerde kamp esnasında yapacağınız öneriler hakkında bilgi almak istiyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri sizlerin kampınızın en iyi ve en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi adına araştırılıp derlenerek sizlere sunulmuştur. Bu etkenlere dikkat etmeniz eğlenceli bir şekilde vakit geçirmenizi sağlayacak olan en önemli unsurdur. Peki, kamp esnasında yapılacak 7 öneri nelerdir? Geli

Yolunuz Bergama'ya Düşerse Mutlaka Bu Yerleri Gezin


(Bergama)

Merhaba seyahat ve tatil tutkunları, bugün yolumuz Ege Bölgesine düştü. Egenin incisi İzmir’in Bergama ilçesini hep beraber gezmeye ve tanımaya çalışacağız. İzmir'in her şeyi çok güzel. Kendisi ayrı eşsiz, ilçeleri apayrı bir güzellikte, doyulmaz, anlatılmaz bir şehir İzmir. Tarih ve doğa ile kucak kucağa, tarifsiz, mükemmel... Daha ne desek bilmiyorum. Bir gün yolunuz Bergama’ya düşerse gezmek istediğiniz yerlere rehber olacak bu yazı. Bergama'yı, dilim döndüğü kadar sizlere anlatmaya çalışacağım, takipte kalın.

Bir yer düşünün ki kültürel ve tarihsel açından tam olarak bir hazine. Ayrıca doğanın tüm imkanlarını sunan, masallara konu olacak, bir o kadar gerçek gibi bir şehir… Bergama'yı gezmeden önce tanıyalım;

Bergama Nerede?


Bergama Antik Kenti nerede sorunun coğrafi olarak cevabı, güneyinde Aliağa, kuzeyinde Balıkesir, doğusunda Kınık ve batısında Dikili ile çevrili, gizli kalmış, el değmemiş, korunmuş bir bahçe olarak yanıtlanabilir. Bergama tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Şehir tarihte hep ön planda olmuştur.

İsmini Pergamon İmparatorluğu'ndan alır. Bergama, parşömen kağıdının icat edildiği yer, tıbbın ikinci babası olan Galenos'un yurdu. Dünyaya bilimsel gelişmelerde örnek oldular. Bergama önce Pergamon Krallığı, sonra Roma İmparatorluğu arkasından Bizans’ın egemenliğinde uzun süre kalmıştır. En sonunda şehre 1317 senesinde Osmanlı imzası atılmıştır.

Tarihte önemli bir  tarım ve ticaret merkezi olarak rol oynamıştır. Şehrin ismi olan Bergama, yüksek yerleşim alanı, kayalık ve korunaklı kale anlamlarına gelmektedir. Bergama, Akdeniz iklim kuşağında yer alır. Günümüzde şehrin geçim kaynağı, tarım ve turizmdir. Bakırçay (Kaikos) Nehri ve Ovası önemli tarım merkezidir.

Bergama'yı Ne Kadar Zamanda Gezebilirim?

Bergama eski kültürlerin odak noktası, öyle ki Helenistik dönemin zirve noktalarından birisi olan Bergama Krallığı, Roma İmparatorluğu, Bizans ve Osmanlı Devleti, hepsi de ayrı büyük bir kültür. Bu köklü kültürlere ait devasa sayılacak kültür hazinelerinin örneklerini barındıran kent. Tarihi seviyorsanız gezmeye duyulmayacak birçok yeri var. İlk olarak 1878 yılında arkeolojik kazılar başlamış, sonrasında 1936 yılında modern bir müze kullanıma sunulmuş.

Bergama'nın 10.000 yıllık bir tarihe ve geçmişe sahip haliyle harika zenginlikler saklı şehirde, Bergama’yı hızlı bir şekilde gezerim, diyorsanız günübirlik bir gezi yeterli olacaktır. Fakat ayrıntılı gezmek isteyenler için üç gün ideal bir süre hem gezmek, hem de muhteşem doğasını görmek için buyurun Bergama'ya.

Bergama’yı Ne Zaman Gezmeliyim?

Bu sorunun siz cevap verebilirsiniz... Sizin için uygun olan zamanda bu harika şehir sizi bekliyor olacak. Size önemli bir tavsiye, yaz ayları bayağı sıcak oluyor. Sıcağı sevmeyenler için, yaz dışındaki tüm mevsimler idealdir.

İzmir’e Bergama mesafe olarak 100 kilometre uzaklıktadır. Gün içerisinde birçok otobüs firması, İzmir-Bergama arasında seferler düzenlemektedir. Bunun yanında Bergama'nın kendi yerel firmaları da saat başı İzmir'e sefer yapmaktadır. Tren yolculuğunu seçenler içinde (İzban) metro Aliağa'ya kadar seferler düzenlemekte ve sık sık metro seferleri mevcut. Aliağa yaklaşık olarak Bergama’ya 40 km’lik bir mesafede. İzmir’e uzaktan gelenler içinde, Adnan Menderes Havaalanı 100 km’lik uzaklıkta…

Bergama'ya Nasıl Gidilir?


  • İzmir'den gelmek isteyenler
    • Bayraklı Karşıyaka çevreyolundan Çandarlı'ya doğru kuzey kara yolu ile ulaşabilirsiniz.
    • Manisa Kınık üzerinden ulaşabilirsiniz.
    • İzmir Şehirlerarası Otobüs Garajı (İZOTAŞ) en üst katında bulunan ilçe terminalinden her 30 dakikada bir kalkan Bergama otobüsleri ile 90 dakikalık bir yolculuk sonrası ilçeye ulaşabilirsiniz.
      • Bilgi için İzmir Otogar +90 232 472 15 55, Bergama Otogar +90 232 633 22 22
    • Adnan Menderes Havaalanından, İzban'a binerek Menemen veya Aliağa duraklarında inip sonrasında toplu taşıma ile yolunuza devam edebilirsiniz.
      • Ailağa İzban istasyonundan 835 numaralı otobüse binebilirsiniz.
  • Ankara ve İstanbul'dan gelmek isteyenler ise İstanbul - izmir Karayoluna Balıkesir'de bağlanıp sonrasında Soma'dan çıkarak yollarına devam edebilirler.

Bergama'da Ne Yemeliyim?

Şehri gezmeye geldik, iyi güzel de bu arada ne yiyebiliriz? Bu konuda mutfak oldukça zengin.  Bergama'nın yöresel tatlılarını tatmak istiyor olabilirsiniz? Sizin için önemli tavsiyelerde bulunacağım.

Sabah erken saatlerde gelecek olanlar kahvaltılarını Eşref Amca tarafından işletilen Yenigün Kahvaltı Salonunu ya da Bereket Kahvaltı Salonunu tercih edebilirler.

(Bergama'da Yöresel Lezzet ''Çığırtma''

Bergama da meşhur lezzetleri arasında Bergama köfte, köfte severler için iyi bir tercih. Peki! Bergama köfteyi nerede yemelisiniz. Altın Kepçe Bergama Köfte Salonunda yiyebilirsiniz. Tadanlar memnuniyetlerini bildiriyorlar. Tercih sizin. Ayrıca şehirde diğer bulunan köfte salonları da aynı lezzeti sağlayacaktır.

İlk defa duyacağınız lezzetler de var. Bergama'da karanfilli leblebi meşhur, kent meydanında bulunan Mercan Kuruyemişe uğrayıp tadını deneyebilirsiniz. Yine Ege Bölgesinde meşhur olan lokma, çığırtma ve bergama tulum peyniri de ayrı birer lezzet. Tatlı severleri de unutmadık Babandan Tatlı Salonlarını size  tavsiye edebilirim. Tatlılar bir harika pişman olmayacaksınız.

Bergama'da Nereleri Gezmeliyiz?

Bergama, buram buram tarih kokan bir kent desem abartmış olmam. Adım attığınız yerde bizi bir tarihi yapı, tarihi bir kahraman önemli şahsiyetler karşılıyor. Bergama saklı bir cennet, tarihi bir kent olmanın yanında; kadim medeniyetlerin merkezi. Saklı kalmış, bozulmamış tüm güzelliklerini toplamış. Eşsiz tarihi eserleri ile büyüleyen şehir. Bergama için daha anlatılacak o kadar çok şey var ki. Hangisini anlatacağız şaşıyoruz.

Bergama'nın tarihi milattan önce 2500 yıllarına kadar dayanıyor. Tarih hazinesi şehir, son zamanlarda turistlerin akın ettiği, Ege'nin en gözde ziyaret yeri haline geldi. Şehir halkı bu durumdan memnun.  Birçok bilim adamına kucak açmış dünya tarihinde az rastlanır büyük kütüphanelerin yapıldığı, bilimsel gelişmelerin merkezi. Bergama'da tarihi mekanlar, Roma hamamları, antik şehirler, agoralar, tarihi ılıcalar, Osmanlı ve Rum evleri daha saymakla bitmiyor. Sizi Bergama’da kısaca çok şey bekliyor.

Bergama Antik Kenti

(Bergama Antik Kenti)

Bergama Antik Kentinin kuruluş tarihi milattan öncesine dayanıyor. Şehir Bergama Krallığına başkentlik yapıyor, yönetim buradan sağlanıyor. Bu antik kentte, saraylar, tapınaklar, tiyatrolar gibi birçok yapıt var. Antik kentte yakın önemli bir de hastane mevcut. Bu hastane, Bergama Krallığı tarafından kurulmuş. Bölgeye yakın önemli bir tarihi eser olan  tapınak, Serapis Tapınağı görülmesi gereken önemli yerlerden.

Bergama Antik Kenti dünya tarafından da  sahip çıkılmıştır. Bu kültürel mirası UNESCO Dünya Mirası listesine alınmıştır. Antik kentte, Bergama Kilisesini mutlaka ziyaret edin. Bunun yanında dünyanın en dik amfi tiyatrosu olan Pergamon Tiyatrosu ve Athena Tapınağı önemli, görülmesi gereken liste başı yerler. Antik kentte görebileceğiniz, daha birçok tarihi mekan mevcut, görmek isteyenler için doyumsuz bir gezinti zevki sunuyor.

Bergama Akropolü

(Bergama Akropolü)

Akropol Yunanca'da "yüksek kent" manasına gelir. Bergama Krallığının, kutsal mekanlarını barındıran bölgesidir. Akropol de Zeus Sunağı, Hadrian Tapınağı ve birçok agoralar yer almaktadır. Bergama Zeus Sunağı aynı zamanda dünyanın en önemli sanat eseri arasında gösterilmektedir. Aynı zamanda 10.000 kişilik kapasiteye sahip açık hava tiyatrosu, zamanında 200.000 kitaba ev sahipliği yapmış Bergama Kütüphanesi ve çeşitli tapınaklara ait kalıntıları da akropolde görebilirsiniz.

1878'de yapılan kazılarda Athena Tapınağı Almanya'ya kaçırılmış olup bugün Pergamonmuseum'da sergilenmektedir.

Akropol'e otomobilinizle ulaşabiliyor olsanız da zorlu bir tırmanışın sizi bekliyor olduğunu göze alarak teleferik ile de çıkmayı da tercih edebilirsiniz. İsterseniz teleferik biletini gidiş dönüş alabilir, isterseniz sadece çıkış ücretini ödeyerek inişi yürüyerek yapabilir, muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilir ve yol kenarındaki irili ufaklı tarihi yapıları inceleyebilirsiniz.

Akropol giriş ücreti 60 TL, müze kart geçerli.

Kızıl Avlu

(Kızıl Avlu)

Bergama'da bulunan büyük yapıtlardan biridir. Bu tarihi yapı, şehir merkezindedir. Bu yapının inşa edilmesinde, yapı taşı olarak tuğla kullanılmış ve Mısır tanrılarına adanmıştır. Bu yüzden rengi kızıldır. Eskiden beri Kızıl Avlu olarak da halk tarafından anılmaya başlanmıştır.

Kızıl Avlu zamanla önemli bir mabede dönüşmüştür. İncil'de geçen yedi kiliseden bir olma özelliğini taşıyan yapı, Hıristiyanlığın en kutsal kiliseleri arasına girmiştir. Selinos deresi halen tapınağın altından akmaktadır.

Günümüzde yapıya ait olan kulelerden birisi camiye çevrilmiş olup Kurtuluş Cami olarak hizmet vermektedir.

Asklepion

(Asklepion)

Apollon'un oğlu ve Sağlık Tanrısı olarak tanınan Asklepios'tan adını alan antik kent içerisinde kütüphane, yollar, tiyatronun bulunduğu geniş açık bir alanı kapsıyor. Asklepion girişinde, bir mermer sütün bekliyor sizi. Sanki koruyucu. Bu sütunun üzerine yılan figürü yapılmış. Bu figür günümüzdeki eczacılığı simgeler. Bu arada anlatılan eczacılıkla ilgili önemli bir efsane var. Fakat konuyu uzatmayacağım gelince ayrıntıları, orada öğrenirsiniz.

Güzellik Ilıcası (Kaplıca)

(Güzellik Ilıcası)

Bergama tarihi zenginliğinin yanında, önemli doğal güzellikleri de bünyesinde barındırıyor. Güzellik Ilıcası, iki tane mermer havuzu ve kubbeli yapısıyla dikkat çekiyor. Tarihi, Bergama Krallığı'na dayanmaktadır. Bu kaplıca ilgili, önemli bir olay rivayet anlatılır. Kleopatra'nın burada yıkandığı ve ardından güzelliğine kavuştuğu anlatılır. Ilıca aynı zamanda şifa dağıtıyor. Suyunun birçok rahatsızlığa iyi geldiğini belirtiyor, uzmanlar. Ilıca günümüzde belediye tarafından işletilmektedir. Ilıca severler için Bergama iyi bir dinlenme yeri olacaktır.

Arasta

(Arasta Osmanlı Çarşısı)

Bergama, daha önceden de belirttiğim gibi büyük ve farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Bergama Arasta, Osmanlı Devleti'nden kalma tarihi bir çarşıdır. Çarşı dedikse büyük bir çarşı düşünmeyin, içerisinde birkaç dükkanın bulunduğu ufak bir yer. Arasta kelimesi Osmanlı Devleti'nde küçük çarşı anlamına gelmektedir.

1853 yılında çıkan yangın ile tamamına yakını hasar gören ve yeniden inşa edilen çarşıda bir çok farklı esnaf ticaret faaliyetlerine devam ediyor.

Bergama Müzesi

(Bergama Müzesi)

Arkeolojik kazılarda Bergama'da birçok tarihi eser bulunmuştur. Helenistik, Roma, Bizans dönemine ait olan bu eserlerin çoğu Bergama Müzesinde sergilenmektedir. Tarih severler kesinlikle ziyaret etmeliler.

Önemli bir hatırlatma müze kartınız olsun. Müzelere giriş biraz pahalı. Bergama Müzesine, Bergama merkezde kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bergama Tarihi Evleri

(Bergama Tarihi Evleri)

Özellikle Akropole çıkan yolun başlangıç kısmında Rumlardan kalma taş evler gözünüze çarpıyor. Her biri bir dönemin şahidi, canlı bir tarih içinde dolaşıyor gibi hissedeceksiniz. Aynı zamanda Bergama'da tarihi Osmanlı Evleri de mevcut onları da görmeyi unutmayın.

Galenos Heykeli

(Aelius Galenus veya Claudius Galenus)

Bergama aynı zamanda tarihte önemli bir sağlık merkezi. Özgür düşünce, sayesinde bilim oldukça gelişmiştir. Tarihte çok önemli buluşların yapıldığı merkez.

Eczacılığın kurucusu sayılan Galenos bu şehirde yaşamıştır. Bu önemli tarihi şahsiyeti tanıtmak ve yaşatmak için Bergama Cumhuriyet  Meydanına, belediye tarafından heykeli yapılmıştır. Hipokrat’tan sonra en önemli tıp bilim adamları arasında kabul edilmektedir.

Aristonikos Heykeli

(Aristonikos veya III. Eumenis)

Tarihteki demokratikleşme hareketlerinden ilklerinden biri de Bergama’da yaşanmış desek yanlış olmaz. Aristonikos, sınıf ayrımına karşı mücadele veren önemli bir tarihi karakterdir. İlk defa herkesin eşit olduğunu savunan ve bulunduğu dönemde ki yönetime karşı baş kaldıran ve bu konuda eleştiriler yapan insanlığın hakkını savunucusu.

Böyle bir şahsiyet atlamak saygısızlık olurdu. Bergama Belediyesi de sağ olsun unutmamış, Kızıl Avlu'nun yakjınına Akropol'e çıkan yolun başlangıcına heykelini dikmiş. Bu yönüyle de Bergama tarihine sahip çıkan önemli bir şehir. Birazcık tarihini tanımakta sıkıntısı var. O da yavaş yavaş aşılmaya başlandı.  

Parşömen Atölyesi

(Parşömen)

Bergama'ya gelinir de, parşömen atölyesi görülmeden gidilir mi? Mısır'ın papirüsü dışarıya çıkarılması yasaklayınca, Pergamon Krallığı yeni bir kağıdın üretilmesi için araştırmalara başladı ve bugünkü tarihe damga vuran parşömen kağıdını icat ettiler. Bergama'da parşömen atölyelerinde ziyaret ederek, tarihi bir ana tanıklık etmiş olursunuz.

Kurşunlu Cami

(Bergama / Kurşunlu Cami)

Osmanlı Devleti'nden kalma önemli bir eserdir. Kubbesi  kurşunla yapıldığı için Kurşunlu Cami olarak adlandırılır. 1435 yılında yapımı tamamlanmıştır.

Bergama Ulu Cami

Bergama / Ulu Cami)

İlçenin en büyük camisi olan yapı Osmanlı kuruluş dönemi eseridir. Yıldırım Beyazıt Han tarafından yapılmış ve 1399 eser yılında tamamlanmış, 1905 yılında cami ve 1949 yılında ise minare tadilat geçirmiştir. Kareye yakın dikdörtgen yapısındadır. Yapımında farklı tarzda kesilmiş taşlar kullanılmıştır. Bunların yanında Osmanlıdan kalma daha birçok eseri Bergama’da görebilirsiniz.  

Kozak Yaylası

Bergama ya geldiniz gezdiniz, yediniz, içtiniz eğlendiniz; doğal olarak yoruldunuz. Hadi şimdi dinlenip bol bol oksijen yuvasına doğru yola çıkalım. Bergama ile Ayvalık arasında bulunan, saklı kalmış, el değmemiş bir cennet. Bir tarafta çınarlar, bir tarafta fıstık çamları, harika bir coğrafya ile karşı karşıyasınız. Bergama merkeze sadece 40 dakikalık mesafede, piknik, mesire alanları ve yeni yeni yapılmaya başlayan dinlence mekanları.

Fıstık çamı üretimi yapılmakta olan Kozak Yaylasında önemli  dinlenme mekanlarından birinden bahsedeceğim. Bergama'dan yola çıktınız, Ayvalık'a doğru çıkarken sürekli tırmanıyorsunuz, en uç noktaya geldiğinizde sol tarafta Zirve Kafe var.

(Bergama / Kozak Yaylası)

Kafe tam anlamıyla mükemmel, yöresel lezzetlerden tutun da, zeytinyağlılara oradan gözlemelere enfes tatlar… Ayrıca efil efil esen rüzgar karşılar sizi, yazın sıcağında serin bir ortam gözlerinizi kapatın ve kafanızı dinleyin doğa ile baş başasınız. Daha ne istersiniz? Bergama'ya ziyarete gelirseniz mutlaka Kozak Yaylasını ziyaret edin ve fıstık helvası yemeyi unutmayın. Kozak Yaylasında da Zirve Kafeye de bir uğrayın derim.

Bergama ziyaretçilerine harika zaman geçirme olanağı sunuyor. Tarihi ve doğası ile geldiğinize pişman olmayacaksınız. Bergama'ya gelin gerisini düşünmeyin, hayran kalacaksınız. Ben sizlere fakir kalemimle anlattım. Size bunları görüp yaşamak kalıyor. Göreceksiniz iyi ki gelmişim diyeceksiniz. Bergama'ya gelmek, gezmek ayrı bir mutluluktur. Sağlıkla kalın.

Bergama Hakkında Başkaları Ne Demiş?

Eğer başka seyyahların neler paylaştıklarına da göz atmak istiyorsanız göz atmanızı önerebileceğim bloglar;

  1. Biz Evde Yokuz
  2. Egeli Gezgin Ege
  3. Yolda Olmak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kamp Yapacaklara Öneriler

Aktivitelerin iyi ve eğlenceli bir şekilde geçmesini sağlayacak pek çok unsurun bulunduğunu biliyoruz. Bu unsurlar aynı zamanda sizlerin sağlığı ve aktivitenizi tam anlamıyla gerçekleştirebilmeniz adına oldukça önemlidir. Özellikle kamp aktivitesini tercih edenlerin bu hususlara dikkat etmesi gerekmektedir. Kamp aynı zamanda sizleri doğa ile baş başa bırakmaktadır. Burada mücadele etmenizi gerektiren birçok hususunda bulunduğunu belirtebiliriz. Sizlerde kamp esnasında yapacağınız öneriler hakkında bilgi almak istiyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri Kamp Esnasında Yapılacak 7 Öneri sizlerin kampınızın en iyi ve en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi adına araştırılıp derlenerek sizlere sunulmuştur. Bu etkenlere dikkat etmeniz eğlenceli bir şekilde vakit geçirmenizi sağlayacak olan en önemli unsurdur. Peki, kamp esnasında yapılacak 7 öneri nelerdir? Geli

Amatör Telsiz – Yeni Başlayanlar İçin Hazırlık Kılavuzu

Cep telefonunun çekmediği bir yerde kaza yaptın ya da büyük bir depremden kurtulanlar arasındasın ve yardım çağrısı yapamıyorsun. Korkunç ama yaşanması muhtemel bir senaryo değil mi? Böyle bir durum içindeyken bile iletişim kurabilmek için birkaç seçenek var. Konumuz olan amatör telsizler her türlü acil durumda kullanabileceğiniz alternatif iletişim araçlarıdır. Amatör telsizler birçok kişi için eğlenceli bir hobi olsa da, sağladıkları anlık iletişim avantajı hayat kurtarabilir. Ülkemiz gibi nüfusun büyük çoğunluğunun deprem kuşağında yaşadığı ve afete açık bölgelerde, beklenmedik durumlarda bile iletişim kurabilmenin ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyor olmalısın. Unutma ki acil durumlarda iletişim için telefonlarımıza ve internete güvenemeyiz. Peki, eğitici ve eğlenceli bu iletişim aracı, zorlu durumlarda nasıl bu kadar kullanışlı olabiliyor? Haydi amatör telsizlerin heyecan verici dünyasına göz atalım. Amatör Telsiz Nedir? Amatör telsiz , insanların ticari olmayan amaçlarla b

Kampçılık Nedir? Nereden Başlamalı?

Doğa ile iç içe eşsiz manzaralar karşısında yapılan kampçılığın günümüzde oldukça popüler doğa sporları arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Pek çok kişi sıkıntı ve stresinden uzaklaşmak adına kampçılığı tercih etmektedir. Kampçılık sporu yapılabilecek en güzel doğa aktiviteleri içerisinde yer almaktadır. Sizlerde kampçılık hakkında araştırmalarda bulunuyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Kampçılık Nedir? Nasıl Yapılır? sorularını cevaplandırarak detayları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Kampçılık Nedir? Nasıl Yapılır? Kampçılık Nedir? Nasıl Yapılır? sorularının aynı zamanda kampçılık sporunu profesyonel anlamda yapmak isteyen kişiler tarafından da araştırıldığını söyleyebiliriz. Pek çok kişi kampçılık faaliyeti ile birlikte psikolojik olarak rahatlamaktadır. Peki, kampçılık nedir? kampçılık hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım. Kampçılık Nedir? Kampçılık, doğa ile iç içe yapılan ve kişilerin sinir ve stres atmak ama